Τζαβέλα 2, 142 31 Νέα Ιωνία
Τηλ.:
215 5011300
email: aspiones@yahoo.gr

Η σωματική άσκηση στις μικρές ηλικίες βοηθάει στην προαγωγή της υγείας και έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα του παιδιού ώστε να είναι κοινωνικό, συλλογικό.
Οικοδομεί υγιή οστά, μυς και συνδέσμους, βοηθάει στον έλεγχο του βάρους, στην μείωση του λίπους και στην ανάπτυξη αποτελεσματικής λειτουργίας της καρδιάς και των πνευμόνων.

Διευκολύνει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων κίνησης και βοηθά στην πρόληψη και στον έλεγχο των συναισθημάτων άγχους και κατάθλιψης.

Η συμμετοχή σε παιχνίδια και αθλήματα δίνει στους νέους αυτοπεποίθηση, ανακούφιση από την ένταση, κοινωνική αλληλεπίδραση, ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης και της ομαδικότητας.

Τα παιδιά που είναι περισσότερο φυσικά δραστήρια έχουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις.


Η ένταξη σε κατάλληλα καθοδηγούμενα αθλήματα καλλιεργούν υγιείς συμπεριφορές και επιπλέον της αποφυγής από το κάπνισμα, χρήσης αλκοόλ και ναρκωτικών, αποκτούν σωστή διατροφική συνήθεια.

Ένα άθλημα που καλύπτει τα παραπάνω σε μεγάλο βαθμό είναι το άθλημα του βόλεϊ. Στο Βόλεϊ ο αθλητής/Αθλήτρια γυμνάζει κατά πρώτο το σώμα του και διδάσκεται δεξιότητες που έχουν να κάνουν  με την ομαδικότητα την εγκεφαλική λειτουργία και την τελειοποίηση των κινήσεών του.

Η πετοσφαίριση είναι άθλημα ομαδικό που απαιτεί ιδιαίτερες πνευματικές, ψυχικές και τεχνικές ικανότητες. Η ενασχόληση με την πετοσφαίριση τόσο σε ψυχαγωγικό όσο και αγωνιστικό επίπεδο προϋποθέτει ανάλογες γνώσεις και εμπειρία, προκείμενοι οι αθλούμενοι να ανταπεξέρχονται ικανοποιητικά στις τρέχουσες ανάγκες κάθε αγώνα.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
κάθε Σάββατο & Κυριακή 10:30 - 14:00
στο 5ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας
Τζαβέλα 2

Κορίτσια & Αγόρια απο 6 ετών.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Τρείς (3) πρόσφατες φωτογραφίες
2. Ιατρική βεβαίωση δυνατότητας άθλησης
3. Συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής
ΚΟΖΙΡΕΒΑ ΛΟΥΝΤΑ
Τμήματα
Αρχαρίων - Μίνι
Απο 6 ετών
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
Τμήματα
Αρχαρίων 13-16 ετών
Προαγωνιστικών - μινι
Οι προπονητές και οι προπονήτριες που ασχολούνται με την εκγύμναση των νέων αθλητριών είναι όλοι έμπειροι αθλητής & αθλήτριες με αναγνωρισμένη πορεία στο χώρο του γυναικείου & ανδρικού volleyball , απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο άθλημα ή με σεμιναριακή εκπαίδευση στην προπονητική μέσω του Συλλόγου Ελλήνων Προπονητών (ΣΕΠΕ).

Επικεφαλής όλων των προπονητών, σε όλες τις κατηγορίες είναι πάντοτε ο Α' Προπονητής της Γυναικείας ομάδος ή της Ανδρικής ομάδος, όταν πρόκειται για αγόρια.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Τμήματα
Προαγωνιστικών
Παγκορασίδων
 
Οι ακαδημίες μας προετοιμάζουν και εκπαιδεύουν τα νέα κορίτσια να αγαπήσουν το volley, την άσκηση και το ομαδικό πνεύμα μέσα απο την συνεργασία. Οι Ακαδημίες έχουν σαν στόχο να δώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα οδηγήσουν τα νέα ταλέντα να διεκδικήσουν θέση, κατ' αρχάς στα αγωνιστικά τμήματα των Παγκορασίδων, Κορασίων και κατόπιν των Νεανίδων και με τελικό σκοπό να συμμετάσχουν στην Γυναικεία ομάδα μας.
Τα τμήματα χωρίζονται ηλικιακά και σύμφωνα με τις δυνατότητες κάθε παιδιού.
Τις πιθανές δυνατότητες εξέλιξης είναι υπέυθυνοι να κρίνουν οι εγκεκριμένοι προπονητές και προπονητριές μας.
Τα παδιά μπορούν να αρχίσουν να συμμετέχουν απο την ηλικία των 7 ετών, που με ειδικές μπάλλες και ασκήσεις προετοιμάζονται υπο την επίβλεψη των προπονητών των αγωνιστικών τμημάτων.
Ο επικεφαλής προπονητής των υποδομών δίνει τις κατευθυντήριες οδηγίες και έχει την επίβλεψη των αθλητριών
ΜΠΑΤΟΥΔΑΚΗ ΓΙΟΥΛΗ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ
ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ / ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Πάγια τακτική του σωματείου μας είναι να δίνει την ευκαιρία σε όλες τις μικρές αθλήτριές του να λαμβάνουν μέρος σε επίσημους αγώνες , εφ' όσον ικανοποιούν τις απαραίτητες αγωνιστικές προϋποθέσεις. Έτσι κάθε αγωνιστική περίοδο δημιουργούνται τα ανάλογα τμήματα που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.

Εφ' όσον το πλήθος των αθλητριών είναι τέτοιο φροντίζουμε να δημιουργούμε περισσότερες της μίας ομάδος που θα συμμετέχουν σε πρωταθλήματα εκτός συναγωνισμού.

Μέσα απο αυτά δεν κερδίζουν εμπειρίες μόνο οι αθλήτριες αλλά και οι προπονητές που διακρίνουν ποιά απο αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν να στελεχώσουν την βασική ομάδα.
Back
Next
Α.Σ.Π. ΙΩΝΕΣ